Разберете вашият размер пръстен

Избрали сте си красив пръстен от нашия каталог и искате да го поръчате - чудесно! Да направите контакт с нас е лесно - вижте ТУК всички начини да го направите! Ние сме отзивчиви и винаги ще се опитаме да ви помогнем. Едно от първите неща обаче, които ще ви попитаме е - Кой размер пръстен ви е необходим? Когато можете да ни посетите в магазина е лесно - там ще премерим точния ви размер. Ако поръчвате от разстояние обаче ще трябва вие да ни кажете кой трябва да е размера на вашия пръстен. Често ни питат "Може ли да се коригира размера след това?". Може! Но освен всички неудобства за вас по връщането на пръстена към нас , отново ще ви питаме "Кой размер трябва да стане пръстена?". Така че да определите точния си размер е важно и е хубаво да го знаете при поръчката. Ще се опитаме да ви помогнем как да го разберете.

Най-точният начин да го направите е при бижутери. Независимо дали при нас или в друго ателие, размерите са стандартни за всички бижутери и ще ви свършат работа навсякъде. Там се мерят халки, докато установите най-удобния ви размер. Препоръчваме този вариант, тъй като структурата на пръстите е различна при всеки и наистина е важно да сложите реална халка на пръста си.

Ако все пак решите да се оправите сами, можете да разберете размерите си по следните два начина:

- С лентичка около пръста – обиколете пръста си с неразтегаема лентичка и след това премерете дължината на засечения участък в мм. Така хващате обиколката на пръста си в мм , което ни е достатъчно. Имайте в предвид, че обиколката вътре на пръста, където ще лежи халката, често се отличава от обиколката на кокълчето, откъдето все пак халката трябва да влезе на пръста. Така че мерете и на двете места и изберете, така че халката да влиза и излиза трудно през кокълчето, но все пак да минава.
- По вътрешния диаметър на друг пръстен, който ви е точен и удобен. Премерете го в мм, като внимавате пръстена да не е крив , защото това изкривява резултата. За да избегнете това премерете го на кръст – не би трябвало да има разлика.

Разбира се ние предпочитаме да установим размерите при нас, за да сме сигурни, че няма да има грешки. Последните два метода крият известен риск в начина на мерене, но все пак са вариант ако работите прецизно. Оставяме избора на вас. Успех!